Odapanje kose

Zašto Pelo Cubano?

Proređivanje, ili opadanje kose, parcijalno u obliku pečata, ili regionalno, postaje sve veći problem savremenog čoveka bez obzira na pol, ili uzrast. Na početku u fazi alarma niko ne pridaje veliki značaj, potom nastaje faza svesnog odbijanja rešenja problema, svi su usredsređeni samo na promenu šampona, ili poneku masku za kosu i sve ovo doživljavaju kao estetski problem, neshvatajući da ovo jedan od znakova za proširenu brigu o kosi I celokupnom organizmu.

Kosa najbrže raste između 16-24 god, a najbrže se gubi između 40-50 god što je vezano za sintezu proteina u određenoj životnoj dobi. Opadanje kose je multifaktorjalno uz prisutnu genetsku predispoziciju, a to znači da na alopeciju utiču godine, način ishrane, sredina u kojoj živimo, životne navike, hemijska sredstva koja koristimo za negu kose i oblikovanje frizure, vlaga visoke temperature, sušenje kose fenom, UV zraci, smog, slaba hidratacija i svakako neizbežni stres bez koga se ova promena i ne može objasniti do kraja.

Koža, kao organ našeg tela je veoma kompleksna, ona sve pamti, a takva je i koža glave. U svom sastavu koji je višeslojan ima vezivno tkivo, kolagen, elastin, krvni sudovi, limfni sudovi, nervni završetki, znojne i lojne žlezde i folikul, (koren dlaka) pa zahteva mnogo veću brigu i negu nego što joj pružamo. Od kože i njenih organela, a i ukupnog stanja organizma, metabolizma masti i šećera, unosa vitamina i minerala, vode, od detoksikacije, kiselosti kože ( ph vrednosti), od imuniteta kože, od toga šta sve možemo da iskoristimo što smo uneli u organizam, zavisi kako će izgledati vlas koja prominira i pokriva kožu glave. Živ deo je samo folikul, koren koji se nalazi u koži, a same vlasi kose su mrtve ćelije sačinjene od proteina keratina, vode I minerala. Prilikom rasta vlas prolazi kroz tri faze, sastoji se iz tri sloja i živi 7 god.

Znajući sve ovo jasno je od kog je značaja primena losiona PELO CUBANO, zbog svojih jedinstvenih sastojaka koji istovremeno, udruženo deluju na svim nivoima u svim strukturama dovodeći do sigurne revitalizacije, normalizacije I obnavljanja funkcije folikula dlake, same vlasi kose I kože glave.

Vaš IHP tim